Зам.-министър на здравеопазването жертва на фалшива новина

Зам.-министър на здравеопазването жертва на фалшива новина

Зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков се оплака в четвъртък, че е жертва на фалшива новина, разпространявана в електронни медии. В нея се твърди, че на 1 септември той ще открие форум по алтернативна медицина в курорта Албена.

От Министерството на здравеопазването обясниха, че не е постъпвала покана от цитираните в новината като организатори на форума МЦ Медика Албена и Норвежка асоциация по натурална медицина.

Ненков изрази възмущението си от препечатването на невярната информация и уточни, че действително има служебен ангажимент в Албена, но естеството на събитието е съвсем различно.

Той ще открие събитие по проект “Училище за здраве – за деца, родители и учители“, което по програма се провежда в периода 1- 6 септември в курортния комплекс. Организатори на мероприятието са

Българското сдружение за проучване на затъстяването и съпътстващите го заболявания, Българска академия на науките и изкуствата и БЧК.

В рамките на форума за пета поредна година на едно място, за да промотират здравословния начин на живот, се събират утвърдени и международно доказани специалисти в областта на храненето, диетиката и физическата активност при децата. В продължение на шест дни те ще работят с деца и техните родители.

Фокусът на тазгодишното издание съвпада с един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор “Здравеопазване“ – здравословното хранене при децата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?