Зам.-министър Орхан Исмаилов не е членувал никъде, освен в ловно-рибарския съюз

Орхан Исмаилов Снимка:БТВ

"Никога и под какъвто и да било предлог не съм членувал в политически партии и неправителствени организации, единствено членувам в ловно-рибарския съюз". Това каза за себе си зам.-министърът на отбраната Орхан Исмалиов, нарочен от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Сименов като човек на "протурската", по думите му, партия НПСД.

"Не познавам Ердоган и Давутоглу, нямам нищо общо", заяви Исмаилов в четвъртък пред бТВ. И каза, че ходил в Турция "един път по служба 2005-а и два пъти на море, но не съм имал контакт на политическо или друго равнище".

"Аз съм един от хората, които са най-проучвани в тази страна, така че ако имаше съмнение, службите за сигурност да са го дали това нещо", поясни той по повод твърденията на Симеонов, че е "заплаха за националната сигурност" и от него можело да изтече информация към чуждо разузнаване.

"Това са пълни глупости, ако има и капка съмнение в това нещо, че имам нерегламентирани контакти с чужди служби и държави, аз на секундата си подавам оставката. Нека го докажат, да го докажат, аз съм готов, но няма нищо. Всичко, което се изказа по мой адрес за това време, означава, че тези хора не знаят какво правят в парламента. Фантазията ми не достига до това, което чух за себе си", каза зам.-министърът.

Исмаилов е бил член на първата комисията по досиетата.

"Аз съм работил с най-високо ниво на достъп до класифицирана информация. Досега никога по никакъв повод не е изтичала информация. Аз съм специализирал докторантура - Защита на класифицираната информация в период на кризи така, че от мен най- малко може да се очакват такъв тип провокации", каза зам.-министърът.

На въпрос дали би подал оставка, за да се запази подкрепата на ПФ за правителството, Исмаилов отвърна, че неговото оттегляне е най-малкият проблем.

"Ако проблемът съм аз за държавата, ако проблемът съм аз за правителството, съм готов да си подам оставката. Постът не е важен за мен, но си представете хората с различни имена как се чувстват в този момент. Оставете ме мен. Те наблюдават целия този процес. Ние сме в 21 век и говорим за демокрация", коментира Исмаилов.

Той отдаде кампанията на Патриотичния фронт срещу с него на "евтин политически пиар - националпопулизъм. Просто използват момента да са атрактивни - нямат опит в политиката и по този начин си правят пиар. Доколкото знам, ще имат конгрес, използват момента и се възползват от ситуацията".

Запитан дали премиерът Бойко Борисов го е търсил за разговор, отговори: "Видяхме се на заседание на МС, когато министрите представяха своите зам.-министри. Не виждам смисъл да се виждам с премиера. Той ясно изрази позиция, че няма да позволи да има натиск от други политически партии, така че уважавам неговото мнение и решение и му благодаря за това негово действие".

Споделяне

Още по темата

Още от България