Зам.-министър поиска бързи наказания за агресия над медици

Зам.-министър поиска бързи наказания за агресия над медици

Зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков призова да се пресекат случаите на нападения срещу медици и поиска бързи наказания за тези, които проявяват такава агресия.

"С охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне да има бързо възмездие за тези хора, които си позволяват такава агресия. На това държа изключително много – бързо възмездие", заяви Пенков, а поводът бе поредния случай на насилие над лекарки от хирургията на столичната болница "Света Анна".

Той подчерта, че агресията срещу медици е безобразие. "Вие представяте ли си, колежката е 40 кг. с мокра престилка, отива да спасява човек, през това време някакъв се нахвърля и започва да ѝ слага белезници, да я души и да я блъска. Това е ненормална история", каза той, цитиран от БГНЕС по повод проявената агресия в "Света Анна"..

Пенков посочи, че окончателният доклад на медицинския надзор за смъртта на 3-годишното дете, което почина в Пирогов, след като премина през още две болници, трябва да бъде изготвен в рамките до една седмица.

"Чакаме все пак хистология и така нататък - неща, които биха дали по-голяма точност и яснота. Нека да излязат тези резултати и ще бъдат огласени", каза той, цитиран от БНР. 

Споделяне

Още от България