Зам.-министър Валери Борисов влиза в управата на "Информационно обслужване"

Зам.-министърът по транспорта Валери Борисов ще стане председател на директорския борд на държавната компания "Информационно обслужване". Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Денков в сряда след заседанието на Министерски съвет.

Вече са направени постъпки пред Общото събрание на "Информационно обслужване" Валери Борисов да стане председател на борда, каза Дянков. От думите му излиза, че за ръководния пост в дружеството – най-голям администратор на лични данни в страната, конкурс няма да има.

Дянков обясни, че с години дружеството е изработвало голяма част от електронните решения на почти всички административни структури и следователно е необходимо опитът им да се интегрира по-добре в решенията оттук нататък.

От месец насам предвиждаме и "Информационно обслужване" да стане водеща структура при въвеждането на електронното управление. Предвижда се Валери Борисов да влезе в ръководството на "Информационно обслужване", потвърди и транспортният министър Ивайло Московски.

В момента в директорския борд на "Информационно обслужване" влизат бившите шефове в “Близу” Александър Колев и Ваня Големанска, началник на дирекция "Информационни технологии" в Комисията за финансов надзор. Те замениха Чавдар Тодоров и Бисер Боев в началото на годината след решение на министър Дянков. Смяната бе обжалвана от Тодоров и Боев и въпреки съдебно решение в тяхна полза, тя стана факт, тъй като новото ръководство бе вписано в Търговския регистър от Дянков преди произнасянето на съда.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес