Зам.-министърът на труда Деяна Костадинова преминава в екипа на президента

БГНЕС

Зам.-министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще бъде назначена за секретар с ресор социална политика в екипа на президента Росен Плевнелиев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Костадинова стана зам.-министър на социалната политика през юни миналата година като замени на поста Красимир Попов. Той бе отстранен с мотива, че е нужно по-добро усвояване на средствата по оперативна програма "Човешки ресурси", въпреки че дотогава темпото на работа по програмата се смяташе за добро. Костадинова, която преди това бе съветник на премиера Бойко Борисов по социалните въпроси, пое поста именно с обещанието да подобри работата пооперативна програма “Човешки ресурси“. Сега ключовият пост в социалното министерство отново е овакантен.

Деяна Костадинова е адвокат от Софийската адвокатска колегия. От 2004 г. Деяна Костадинова е на ръководни длъжности в Държавната агенция за закрила на детето и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Министерството на регионалното развитие е била началник на отдел “Законодателство, оценка на риска и нередности” към главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие”.

В Държавната агенция за закрила на детето Костадинова е заемала позицията на главен юрисконсулт и началник на отдел “Правен и връзки с обществеността”, а по-късно е и главен директор на главна дирекция “Контрол по правата на детето” в агенцията.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?