Зам.-министри подават оставки часове преди идването на новото правителство

Часове преди да бъде обявен съставът на новото правителство, което ще има служебен характер, двама зам.-министри обявиха, че се оттеглят, разграничавайки се по този начин от идващата нова изпълнителна власт.

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова обяви, че е подала оставка и че няма да участва в следващия ръководен екип на министерството.

“Аз съм депозирала оставката до премиера Бойко Борисов и се надявам тя да бъде приета и подписана. Аз си тръгвам от министерството горда и удовлетворена от това, което свършихме, и от начина, по който го свършихме“, заяви тя.

“Моите основни цели бяха да работя с премиера Борисов, с Йорданка Фандъкова, като първия министър на ГЕРБ за образованието, както да работя и за управленската програма на ГЕРБ“, заяви Дамянова.

"След като гражданското общество реши да свали доверието си от управляващата партия, е редно и достойно всички да се оттеглим“, коментира тя.

И заместничката на аграрният министър Мирослав Найденов Светлана Боянова също е депозирала оставката си пред министър-председателя в оставка Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

"Моето лично убеждение е, че новият министър трябва сам да подбере екипа, с който да продължи. Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата. Винаги съм работила да имаме по-модерно земеделие и по-привлекателни селски райони и така ще бъде и занапред”, се казва в мотивите на зам.-министър Боянова.

В понеделник със заповед на Бойко Борисов бе освободена от поста си зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Тя подаде оставка още миналата седмица, като от правителствената информационна служба обявиха, че причините са лични.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?