Зам.-председателят на общинарите в Ракитово убит заради телефон

Заместник-председателят на Общинския съвет в Ракитово Северин Клашнов - Чарли е убит в сряда вечерта в ромската махала на Костандово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Клашнов е бил в Костандово, защото със свой приятели търсел откраднат мобилен телефон, уточнява МВР. При спречкване с друга група от около 10 души, Клашнов е намушкан с нож.

Смъртта му е установена в "Спешна помощ" във Велинград, а трупът му е откаран в "Съдебна медицина" в Пазарджик за аутопсия.

Има заподозрени лица за убийството, които непосредствено след инцидента са се укрили и са предприети действия за тяхното издирване и задържане.

Според полицията убийството няма общо с дейността на Северин Клашнов като заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово и с предстоящите на 16 октомври частични местни избори за кмет в Костандово.

Срещу 38-годишния Северин Клашнов в полицията има осем заявителски материала - за притежаване на взривни вещества, хулиганство, опит за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и кражби. Полицията добавя, че има данни, че по време на инцидента Клашнов е бил под въздействието на алкохол.

Споделяне

Още от България