Зам.-председателят на СОС от "Атака" стана областен управител на София

Николай Пехливанов

Строителният предприемач, бивш депутат и настоящ зам.-председател на Столичния общински съвет от партия "Атака" Николай Пехливанов е назначен за областен управител на София. Решението е на Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

Миналата седмица лидерът на "Атака" Волен Сидеров анонсира, че двама бивши негови депутати ще станат областни управители на София и София област.

Пехливанов беше депутат от "Атака" в 41-ото Народно събрание. В края на първия мандат на премиера Бойко Борисов той беше последният народен представител, който напусна групата на Сидеров в парламента и тя престана да съществува.

"В момента имаме една разпаднала се "Атака”, която вече се е изчерпала. Волен Сидеров направи всичко възможно това да се случи и само той ще е виновен за краха на партията", коментира Пехливанов пред април 2012 г. По думите му тогава "чашата преляла" с решението на Сидеров да подкрепи вота на недоверие към правителството, поискан от БСП заради спрения проект "Белене".

Като депутат Пехливанов внесе кандидатурата на Ясен Тодоров за член на Висшия съдебен съвет (ВСС), който е един от съдебните кадровици, яростно атакуващи реформаторски настроеното малцинство във ВСС.

През 2011 г. Пехливанов се включи в надпреварата за кмет на София, но остана четвърти с 2.77 на сто от гласовете на избирателите. За него гласуваха 12 864 столичани.

Николай Пехливанов е строителен инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Работил е в Районната дирекция на националния строителен контрол в Бургас. Напуска и започва да строи ваканционни имоти по Южното Черноморие, предимно около Созопол и Поморие. По-късно разширява бизнеса си в планинските курорти и в София. Една от сделките му, която привлече медийно внимание, е покупка за над 2 млн. лв. на къща в центъра на столицата от издателката Ирена Кръства, която е майка на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Споделяне

Още от България