Зам.-шефът на горската агенция Попсавов я поема временно

Зам.-шефът на горската агенция Попсавов я поема временно

Подадената заради конфликт на интереси оставка на директора на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов е била приета от земеделския министър и на неговия пост временно е назначен заместникът му Росен Попсавов, съобщиха от агроведомството.

Гогов се оттегли от поста след като журналистическо разследване разкри, че свързана с него фирма е доставила на завишени цени колове за изграждане на оградата на българо-румънската граница срещу чумата по свинете, върлуваща в северната ни съседка. Оставката му бе приета, макар той да е бил декларирал конфликта на интереси.

Попсавов е дългогодишен кадър на системата. В различни периоди от кариерата си е бил главен специалист, експерт, зам.-директор и директор в Районната дирекция по горите в София, зам.-шеф на горската агенция в различни периоди, както и шеф на горското стопанство "Сливница". Завършил е Лесотехническия университет.

Обявеното за временно назначение става в момент, в който шефовете на дирекцията по горите в София и на горското стопанство в Своге – Милко Христов и Петър Петров, бяха арестувани като част от престъпна група, занимаваща се с незаконни дърводобив и търговия с дървесина.

Споделяне

Още от България