Заместник-главен прокурор получи жилище от МВР

Заместник-главният прокурор Ася Петрова, сн. БГНЕС

Заместник-главният прокурор Ася Петрова живее във ведомствено жилище на МВР, съобщава сайтът "Съдебни репортажи". Един от любимите прокурори на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов не е харесала жилището в София, предложено ѝ от Министерството на правосъдието, и се е наложило проблемът да бъде решаван с подкрепата на жилищния фонд на МВР.

 

По неофициална информация на сайта от Върховна касационна прокуратура главният прокурор уведомил за проблема бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съвсем скоро жилищните неволи на Ася Петрова били решени.

 

Ася Петрова направи шеметен скок в кариерата след избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. От шеф на прокуратурата в Шумен през януари тази година тя се превърна във важна част от екипа на новия ръководител на държавното обвинение.

 

Имотът на МВР е бил поискан от правосъдното ведомство по официален ред от областната управа на София едва пет дни след като главният прокурор Сотир Цацаров встъпи в длъжност (на 10 януари) и обяви заместниците си, сред които бе и Ася Петрова. Правосъдното министерство изпитва недостиг на ведомствени апартаменти и въпреки това другият нов заместник-главен прокурор Пенка Богданова е била настанена в тяхно жилище без възражения за състоянието му и без да се налага съдействието на МВР.

 

Доброто познанство между Ася Петрова и Цветан Цветанов създава известно неудобство за имиджа на прокуратурата, защото именно тя е натоварена да следи за законното провеждане на изборите. Преди да стане заместник-главен прокурор Петрова бе известна като водещ обвинител по делото "Килърите", което много често беше сочено от Цветанов като пример за борбата на ГЕРБ срещу организираната престъпност. В края на мината година Ася Петрова придружи Цветан Цветанов при внушителната му визита в САЩ, която продължи 20 дни.

 

По отношение на апартамента Ася Петрова обяснява, че не знае чие е било наетото от нея жилище преди да ѝ бъде предоставено, тъй като договорът, който е сключила, е с Министерството на правосъдието.

 

 

 

Споделяне

Още по темата

Още от България