Заместниците на Славински чакат оферти от новия министър

Част от заместник министрите на транспорта и съобщенията обявиха, че нямат нищо против да останат на постовете си и при новата администрация.

Става въпрос за отговарящия за телекомуникациите Алеко Константинов, занимаващата се с търговските дружества Катя Георгиева, Апик Гарабедян, който наблюдава в министерството въздухоплавателната администрация и Петко Табаков, който е натоварен с изпълнението на инфраструктурните проекти.

От 1 август министерството напускат зам. министър Любомил Иванов, който отговаря за развитието на автомобилния и железопътния транспорт и главният секретар на ведомството Гроздан Караджов.

На 27 юли България ще затвори глава "Телекомуникации" по преговорите с ЕС, каза на прощалната си пресконференция като министър Антони Славински. Според постигнатите договорености България трябва да обяви търг за отдаване на лиценза за трето поколение мобилен оператор /UMTS/ през 2007 г., когато се очаква страната да бъде приета за пълноправен член на съюза. Не е договорено обаче откога влиза в сила изискването ако един абонат смени своя телекомуникационния си оператор, да може да запази стария си фиксиран телефонен номер.

Като успех от министерството отчетоха старта на строителството на втория мост над Дунав, проекта за изграждане на Коридор номер 8, модернизацията и разширението на летище "София" и електрифицирането на жп пътя Дупница - Кулата.

Общата стойност на инфраструктурните проекти, които ще се изграждат в България, е 4,2 милиарда евро.

Като неуспехи в своята сфера през четиригодишния мандат на кабинета Костов, Славински посочи провалът на преговорите за раздържавяване на БТК от консорциума между гръцката ОТЕ и холандската Кей Пи Ен и трудното изпълнение на оздравителната програма за БДЖ.

Още от Бизнес