Замразяването на пенсионната възраст ще се реши след разчети и консултации с експерти

БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов съобщи в четвъртък, че все още няма решение за замразяване на увеличението на възрастта и стажа за пенсиониране и въпросът тепърва ще се обсъжда с експерти и ще се правят разчети.

“Още нямаме конкретно решение, но първото нещо, което, така, съм намислил да направим, е консултативен съвет към министъра на труда и социалната политика, с изявени експерти в областта на пенсионната реформа, с помощта на социалните партньори да огледаме наново всичко това, което беше направено. А що се отнася до това дали ще бъдат замразени възрастта и стажът, както е написано в програмните документи, разбира се, че има и такъв вариант“, посочи Адемов пред Нова телевизия.

“Ще вземем решение най-късно до началото на бюджетната процедура за следващата година“, каза той.

По повод приетия вчера от правителството социален пакет за подпомагане на майки, родители на първокласници и хора на енергийни помощи, Адемов коментира, че “профилът на това правителство не е профил на правителство, което раздава готовите пари на данъкоплатците в България“. Затова и бил приет “минисоциален пакет“, с който да не се натоварва допълнително бюджета.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?