Зам.шеф на МСДС напуска апарата на Надежда Михайлова

Зам.председателят и регионален секретар за Югозападна България на Младежкия СДС Иво Петров обяви, че напуска апарата на "Раковски"134 заради новоизбрания главен секретар на СДС Ваньо Шарков, предложен за поста от лидера на партията Надежда Михайлова.

Националният съвет избра Шарков след скандал като за него гласуваха 62-ма от 125-те членове на НС.

"Изразявам несъгласието си с порочната практика за налагане на ръководни и отговорни длъжности на хора, непознати и невъзприемани от организацията", пише в Открито писмо до медиите Петров. Той посочва, че главният секретар е бил кандидат за втори мандат член на НИС и като такъв не е получил доверието на делегатите на XIV национална конференция.

Петров отбелязва, че МСДС първо е издигнало и подкрепило Надежда Михайлова за председател на СДС. Аз и колегите ми застанахме зад открита и диалогична политика с ясно лице, а не зад посредствеността, безличието и политическото късогледство", отбелязва Петров и със съжаление признава, че очакванията му не се оправдават.

Иво Петров заявява, че напуска апарата, но остава член на СДС. Мотивът му е да даде знак, че "пропастта между ръководството и нас, които все още вярваме, че СДС има бъдеще, става все по-голяма".

В петък медиите съобщиха и за друг скандал, който зрее между МСДС и партията. Депутатите Никола Николов и д-р Николай Николов упрекнали лидера на МСДС Калоян Методиев, че предлаганият от него проектоустав е несъвместим с този на СДС.

Никола Николов не харесва Методиев и се опитва да го свали, коментират пред "Сега" членове на НС на МСДС. Той искал да наложи протежето си Сашо Тодоров и бившата депутатка Виктория Василева. Двамата са били кандидати за лидери на МСДС на последната конференция, но не получили подкрепа за разлика от Калоян Методиев.

На 20 март МСДС ще свика своя Национален съвет, за да реши дали да остане в СДС или да се превърне в самостоятелна структура.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?