"Замуж за Путина" (Да се омъжиш за Путин)

Видео с участието на възрастни жени от самодейния колектив "Бабите на Ломов", които с песента "Замуж за Путина" (да се омъжиш за Путин) молят руският президент да се омъжи за тях, набира все по-голяма популярност в интернет. Само за по-малко от денонощие при появата си видеото събира половин милион гледания.

Блогърите побързаха да обърнат особено внимание на тъжното лице на акордеониста, който има известна прилика с руския президент и задават логичния въпрос: "Това шега ли е или бабите пеят на сериозно?". В крайна сметка се оказва, че е шега. Или поне така е било в замисъла на автора на песента Олег Ломовой.

Руският сайт Medialeaks се е свързал с него. Той споделя, че не е очаквал подобен успех на видеото.

Ломовой изпратил промозапис и допитване до 24 самодейни творчески колектива и ансамбълът от подмосковския град Дзержинск откликнал.

"Исках да покажа, че не на всички в нашата страна е изчерпан критичният поглед върху нещата и чувството за хумор", допълва авторът, обяснявайки, че всъщност песента му е замислена като сатира.

Той е доволен от експеримента, но невероятният успех на видеото все пак оставя въпроса дали всички гледали го са разбрали замисъла на автора. И колко от тях са приели песента на сериозно и тя им е харесала.

Споделяне

Още от Свят