Запечатаните сметки за ток в София в края на август

В края на август енергото в София ще започне да изпраща първите запечатани предварителни сметки за ток, съобщиха от CEZ България, която взела това решение сед обсъждане с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и омбудсмана на републиката Гиньо Ганев.

Пликовете ще се пращат според графика на отчитане на електромерите, който се възстановява след извънредното засичане на уредите. Първите, получили запечатана сметка, ще са домакинства, отчетени на 17 август, и извлечението ще дойде в последната седмица на август.

От компанията, която притежава електроразпределителните дружества в столицата, София-област и Плевен, обещаха да направят всичко възможно да започнат да пращат затворени сметки  и за клиентите извън столицата. Всички стопански потребители на територията на Западна България също ще получават фактурите си предварително.  

Изпращането на извлечения с потреблението на електроенергия беше практика само в София, която беше временно спряна, за да защити личните данни на клиентите, според препоръките на ДКЕВР и националния обществен защитник.

Споделяне

Още от Бизнес