Заплахата за вето на бюджета - PR акция на Първанов

Управляващата коалиция НДСВ-ДПС не се притесниха от заплахата на президента Георги Първанов, че може да наложи вето на бюджет 2005. От "Новото време", чиито 13 гласа са ключови за съдбата на бюджета, определиха като PR акция вчерашното изявление на държавния глава.

Представители и на трите парламентарни групи в понеделник потвърдиха единствено критиката на Първанов за средствата за инвалидите. И шефката на бюджетната комисия Нина Радева от НДСВ, и зам.председателят на ДПС Лютви Местан, както и лидерът на партия "Новото време" Емил Кошлуков заявиха, че този проблем е забелязан още при първите обсъждания на проектобюджета и вече има предложения за неговата корекция.

Кошлуков: Защо Първанов мълчи за Украйна?!

Говорителят на правителството: Темите не са спешни

Няма промени в позицията на правителството по повдигнатите от президента Георги Първанов въпроси, каза в понеделник правителственият говорител Димитър Цонев. Според Цонев, засегнатите от президента теми в интервюто му пред БНР са много, но нито една от тях не налагала срочно да бъде вкарана в дневния ред както на правителството, така и на обществото.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: