Заплашен със затвор, Джони Деп напусна Австралия

Заплашен със затвор, Джони Деп напусна Австралия

Американският актьор Джони Деп бе принуден отново да прекрати работата по снимките на петата част на "Карибски пирати" – "Мъртвите не разказват приказки", и да напусне в понеделник вечерта Австралия, след като бе заплашен от местните власти със затвор заради внесените в страната с частен полет териери на актьора, без да са минали карантина.

Деп го грозяха десет години лишаване от свобода и глоба от около 270 хиляди долара, тъй като отказваше да предаде домашните си любимци за задължителен карантинен престой при влизане в чужда страна. Две години затвор можеше да получи пилотът на самолета по обвинение за съучастничество в "контрабанден внос" на двете кучета.

След като заплахите бяха обявени в понеделник в Сената в Канбера, Джони Деп и съпругата му Амбър Хърд спешно напуснали Австралия.

Представителят на снимачната група, която работи с Деп в Куинсленд над продължението на хитовата пиратска поредица, обаче отрече заминаването на звездата да е свързано със заплахата. Майкъл Сингер заяви, че Джони Деп се е прибрал в Америка заради рождения ден на дъщеря си Лили-Роуз, която на 27 май навършва 16 години.

По думите му това било планирано и няма да навреди на графика на снимките, които ще продължат с кадри, в които Деп не участва. Той обаче не уточни кога изпълнителят на капитан Джак Спароу ще се върне в Австралия за снимките.

На 14 май земеделският министър на Австралия Барнаби Дойс даде на Деп 48 часа да изведе от страната йоркширските териери, внесени на борда на частния му самолет, ако не заплаши те да бъдат умъртвени.

Според информации на медиите актьорът изпратил кучетата в Лос Анджелис още на следващия ден, но самият той стана заплашен от строги санкции.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?