Заплашеният от фалит Нефтохимик (Бургас) се мести в Несебър

Заплашеният от фалит отбор на Нефтохимик (Бургас) ще продължи участието си в "А" група, но ще играе мачовете си на стадиона в Несебър и ще разчита единствено на футболисти от Бургас.

По-рано през деня ръководството на отбора обяви, че тимът е фалирал и ще спре участието си в професионалния футбол.

"Ръководството на община Несебър и на местния футболен клуб се отзова на молбата ни и ще предостави стадиона за ползване, условията ни устройват. Така ще отпадне перото за плащане на наем за стадион "Лазур" в Бургас. Ще се разделим и хората, които са от други градове, тъй като не можем да плащаме квартири. Жалкото е, че хората от Несебър се отзоваха без никакво умуване, докато нито един човек от Бургас не ни потърси за помощ. Това означава, че ще разчитаме поне до Нова година на местните футболисти. След това ще видим какво ще се случи", каза изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов.

Футболистите на "Нафтата" ще получават "символични" заплати, каза още той.

В момента Джамбазов преговаря с няколко фирми, които да поемат финансирането на следващия домакински мач с Пирин (Гоце Делчев). Ако действително в отбора останат само футболисти от Бургас, Нефтохимик ще може да разчита едва на 15 от картотекираните в момента 29 играчи.

Споделяне

Още от Спорт