Заплашван е шеф на сдружение, принудено да подкрепи избор на членове на ВСС

Прозорците на магазин, собственост на председателя на сдружение "Справедливост за хората" Недялка Димитрова са изпочупени, а тя самата заплашвана по телефона, съобщи в четвъртък сайтът "Гласове".

Това се случва месец след като Димитрова описва пред изданието, че председателката на правната комисия в НС Искра Фидосова сама е издиктувала писмото до председателя на парламента, с което сдружението иска да бъде включено в процедурата по изслушване и избор на парламентарната квота във ВСС.

Фидосова е диктувала и въпросите, които трябвало да бъдат зададени на кандидатите от името на неправителствената организация. Според Недялка Димитрова и нейната заместничка в сдружението Станка Димитрова Фидосова е контактувала с тях чрез Людмила Събева, осъждана многократно за измами с ДДС.

Връзката на Фидосова със Събева стана ясна на всички журналисти, присъствали на изслушването, защото тогава от името на сдружението "Справедливост за хората" бе разпространена декларация в подкрепа на Цветан Цветанов, заключва "Гласове".

Пред изданието Димитрова обяснява, че веднага след като установила счупените прозорци, полицаите, които дошли на място, внезапно прекратили разследването, а самата тя през последните дни е била заплашвана с есемеси и са ѝ били изпращани послания "да си затваря устата".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?