Заплатите на шефовете на общински дружества в София – по нова методика

Заплащането на ръководствата на общинските дружества трябва да е обвързано с резултатите от извършената работа, каза в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод на изнесената в петък от общинския съветник на БСП Георги Кадиев информация за заплатите на шефовете на дружествата в София.

Според справката към края на първото тримесечие на миналата година ръководители в "Топлофикация - София" са получавали средно по 3629 лв. месечно възнаграждение, а в "Столичния автотранспорт" - 3917 лв.

Ръководствата на всички търговски дружества получават заплатите си, които са определени с методика, приета от общинския съвет преди много години, обясни в неделя Фандъкова. Миналата година тя е предложила на Столичния общински съвет нова методика, но поради изборите не е имало време тя да бъде приета.

Фандъкова посочи, че следващата седмица докладът ще бъде внесен в общинския съвет отново.

Според кмета на София няма нищо лошо да се взимат пари, стига дружествата да са в добро финансово състояние.

Методиката, която ние предлагаме, предполага обвързването на заплащането с финансовите резултати от работата на дружествата, посочи Фандъкова. Тя изрази надежда този път общинският съвет да я приеме така, че да няма такива аномалии - ръководството на дружество, което в лошо състояние, да получава високи заплати.

В отговор на въпрос дали тези, които досега са получили високи заплати, могат да ги върнат, Фандъкова отговори, че това са заплати в търговски дружества, а не в политически кабинети.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?