Заплатите в медиите и издателския бизнес на САЩ бележат сериозен ръст през 2012

Заплатите на работещите в американските медии и издателства са се увиличили през 2012 г. с 4.6 процента, което е най-високият показател за пазара на САЩ, сочат данни на индекса на заплатите PayScale. Ръстът на възнагражденията в издателския бизнес през 2012 година се оказва максимален за последните шест години.

Заетите в медиите изпреварват IT- специалистите, чиито заплати за година са се увеличили с 4.4%, а също така работещите в строителството, служители на рекламни и маркетингови компании (ръст 4.2%).

Средният ръст на заплатите за целия пазар е 3.5 процента.

С бързо нарастващи заплати са архитекти и инженери (3.9 процента ръст за м.г.), юристите (3.8 процента), финансистите (3.7 процента), а също учени и администрация (3.5 процента). Най-малко са се увеличили заплатите на социалните работници – 0.1 процента.

По отношение на конкретни икономически отрасли http://www.payscale.com/payscale-index-Q4-2012/industries , а не по професии, през 2012 г. водеща е петролната и газова сфера, където заплатите са се увеличили с 5.8 процента. Ръстът на заплатите в сферата на медиите достига 3.9%, докато в областта на недвижимите имоти е 4.5 процента, а на промишлеността – 4.1 процента.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?