Започна делото за побой срещу депутата Беев

Започна делото за побой срещу депутата Беев

След няколко отлагания по всевъзможни причини, в сряда Софийският градски съд даде ход на съдебния процеса срещу депутата от ДПС Фидел Беев, обвинен в нанасянето на средна телесна повреда. 

Това е второто дело срещу народният избраник, който е подсъдим  и за далавери с гориво, извършвани в качеството му на кмет на Велинград.

За да може съдът да установи дали депутатът, бивш кмет и бизнесмен, притежаващ почти всичко в родопския град, е извършил престъпленията, в който е обвинен, преди година прокуратурата поиска снемане на имунитета му.

Според обвинителния акт Фидел Беев е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков и Райчо Низамов  на 9 юни 2003 г. около 16.00 ч. на територията на една от бензиностанциите си, намираща се на изхода на Пазарджик до село Ивайло. Вследствие на побоя Писков е със спукано тъпанче и рана на главата, нанесени са му множество юмручни удари. Обвинителите твърдят още, че Беев го е ритал, докато споменавал майка му.

Фидел Беев отрече всички обвинения преди време, при един от неуспешните опити за даване ход на делото по същество. Той твърди, че двамата са крадели гориво от бензиностанцията и че са подали жалба срещу него, за да му измъкнат обезщетение.

Костадин Писков е предявил граждански иск срещу депутата за 15 хиляди лева, Райчо Низамов - за 5 хиляди лева.

Пред съда в сряда Писков свидетелства, че е отишъл на въпросната бензиностанция, за да прибере колата на дядо си. Взел за компания и Райчо със себе си. Когато стигнали на местото, имало около 10 човека, а Фидел Беев го заплашил и започнал да го бие.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?