Започна изработване на кадастралните карти на столичните квартали “Младост” и “Люлин”

Агенцията по кадастър подписа договорите за изработване на кадастрална карта и регистри на софийските райони “Младост” и “Люлин”, съобщиха в четвъртък от агенцията.

“Географска информационна система – София” ЕООД (ГИС - София) ще изработва картата за района на “Младост”. Софийската фирма ще работи на територията на комплексите “Младост“ 1, 1а, 2, 3 и 4.

В района на “Люлин” ще работи благоевградската фирма “Родон” ЕООД. Територията на “Люлин“, която ще влезе в кадастралната карта, е с граници бул. “Сливница“, ул. “Околовръстен път“ и район “Люлин“ като административна единица с районите “Красна поляна“ и “Илинден“.

Фирмите трябва да са готови с кадастралните карти и регистрите на двата жилищни района след една година.

За този период те ще трябва да опишат и нанесат на картата всички недвижими имоти в посочените райони - както поземлени имоти, така и сгради и самостоятелни обекти в сгради (апартаменти, гаражи, магазини) В кадастъра ще се попълва точната информация за границите и местоположението на имотите, основните им количествени и качествени характеристики, юридическите права и ограничения върху тези имоти.

Данните на всеки имот ще бъдат въведени в новата кадастрална карта и той ще бъде записан в кадастралния регистър на недвижимите имоти с идентификатор, т.е. имотът ще получи уникален номер в системата. Там ще се съдържа актуална информация за всеки конкретния имот, за неговия собственик, учредяването и прехвърлянето на други вещни права, ипотеките и възбраните.

От Агенцията по кадастър уточниха, че продължава изборът на фирми, които ще работят по кадастралните карти на още пет района в столицата - “Витоша“ (с площ 1958 ха), район “Панчарево“ (с площ 2464 ха), район “Оборище“ (262 ха), район “Средец“ (301 ха) и район “Овча купел” (с площ от 1 204 ха).

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?