Започна кърпеж на появили се от снега магистрални дупки

Регионалният министър в оставка нареди преглед на пътната настилка

Започна кърпеж на появили се от снега магистрални дупки

Започна приоритетното отстраняване на неравности и изкърпване на новопоявили се дупки след обилните снеговалежи по стари магистрални участъци, първокласни и второкласни пътища, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в понеделник.

Със студена асфалтова смес се запълват неравности по стари и неремонтирани от години участъци от магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица", както и по първокласните и второкласните пътища, съобщиха от АПИ.

Това стана след разпореждане на министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, която е получила сигнали от граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа.

Тя е наредила още да се предприемат незабавни действия по оглед на състоянието на пътната настилка от републиканската пътна мрежа.

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми в отделните региони ще извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

След приключване на зимния сезон пътната агенция ще може да възложи извършване на основни ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа.

В участъците, в които се извършват ремонти, е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация, напомнят от АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес