Започна онлайн прием на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна електронен прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2013/2014 година.

На специален сайт до 17.30 ч. на 6 юли всички кандидат-студенти, които желаят да участват в класирането, могат да се регистрират.

При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил, в който освен личните данни, подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран.

Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички кандидати плащат такса от 30 лева за участие в класирането.

Електронизираната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа.

Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат плащане извън системата (по банков път или на каси в Ректората).

В този случай системата генерира съобщение, че в срока от 24 юни до 6 юли кандидатите трябва да се явят в Информационния център на СУ за валидиране на записа от служителите на сектора "Прием на студенти", след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата си за средно образование и квитанция за платената такса.

Картончето с входящия номер се получава след валидирането на записа от служителите на университета.

Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата онлайн (чрез EasyPay или еРay) до генериране на входящ номер. Кандидатите правят запис на данните си, задължително качват изображение на дипломата за средно образование и плащат такса за

участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер.

В този случай на кандидатите не се налага да идват до Ректората за валидиране на записа, а

сами разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и през тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на

кандидати в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?