Започна ремонт на горелия мост на "Струма"

Снимка: БГНЕС

Започна ремонт на моста на магистрала "Струма" край Дупница, където преди повече от месец избухна голям пожар, съобщи БГНЕС. Пламъците нанесоха сериозни щети на съоръжението. Огънят тръгна от струпани под моста тонове боклуци, собственост на дупнишката фирма "Феникс". На платното в посока Кулата, затворено след пожара, се ремонтира дилатационната фуга, както и пострадалите колони и греди. Ремонтът ще продължи до Коледа и ще струва 1.86 млн. лв.

След пожара срещу собственика на фирмата Кольо Илиев започна разследване. Извън прокурорската активност държавата показа пълна неспособност да разчисти терена под магистралата. Първочнално шефът на АПИ Георги Терзийски твърдеше, че пътната агенция има отговорност само към терена, върху който пада сняката на моста и два метра извън нея. Община Дупница пък обяви, че няма средства да изчисти. Почистване все пак започна, но екоинспекцията в Перник нареди на АПИ да върне отпадъците на мястото им с аргумента, че това е производствена суровина, собственост на частното дружество. В крайна сметка бе взето решение купищата боклуци просто да се избутат на десетина метра встрани.

Покрай пожара край Дупница се появиха информации за множество нерегламентирани сметища покрай пътни съоръжения. АПИ обеща да ги изчисти, но досега това не е направено.

Споделяне

Още от България