Започна ремонта на столичната улица "Никола Мушанов" за над 3 млн. лв.

сн.Архив

Започна ремонта на столичната улица "Никола Мушанов" в участъка от бул. "Възкресение" до ул. "Житница", съобщи пресцентърът на Столична община.

Изпълнител на ремонтните дейности е консорциум "Щрабаг-София юг", в което влизат австрийското дружество "Щрабаг" и българското "Виа план". Те спечелиха търга с цена от 3.1 млн. лв. с ДДС.

Заради ремонта от днес се въвежда временна организация на движението.

До 5 април се забранява влизането на автомобили в дясната половина от пътното платно на бул. "Никола Мушанов" между бул. "Възкресение" и ул. "Добротич" и по бул. "Никола Мушанов" между ул. "Добротич" и ул. "Житница".  Движението на автомобилите ще става двупосочно в лявата половина от пътното платно.

От 7 часа на 5 април до 24 часа на 11 април се забранява влизането на автомобили в лявата половина от пътното платно на бул. "Никола Мушанов" между бул. "Възкресение" и ул. "Добротич" и по бул. "Никола Мушанов" между ул. "Добротич" и  ул. "Житница". Движението на автомобили ще става двупосочно в дясната половина от пътното платно.

Промяната засяга и градския транспорт.  Измества се спирка "Балканкар АД" на бул."Никола Мушанов" на 200 метра назад към ул. "Блага вест".

От Столична община съветват шофьорите да избягват преминаването по бул. "Никола Мушанов" в ремонтирания участък и да минават по бул. "Цар Борис III".

Споделяне

Още от България