Започна ремонтът на Цариградско шосе, очакват се задръствания

От понеделник започва ремонтът на "Цариградско шосе" в София в участъка на мостовото съоръжение над бул. "Г.М.Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов" – 4 километър.

Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда, съобщиха от Столичната община.

Първият етап е обновяване на мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров". От 1 април до 15 май 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък.

Очевидци съобщиха, че пред първите часове от ремонта - около 9 ч. тази сутрин, движението към центъра е било нормално, но в обратна посока задръстването стигало до Орлов мост. 

От 16 май до 25 юни ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно в същия участък.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?