Започна строеж на офицерския плаж във Варна

Министерството на туризма ще проверява какво се изгражда

Започна строеж на офицерския плаж във Варна

Върху Офицерския плаж във Варна се строи, сигнализираха варненци. Върху пясъка има излети бетонни постаменти, върху които се монтират винкели. Най-вероятно се изгражда преместваемо заведение за летния туристически сезон, съобщи агенция "Черно море".

Министърът на туризма Стела Балтова е разпоредила незабавна проверка във връзка със сигнали за строителство на плажа, съобщиха от ведомството.

Служители от дирекция "Управление на морските плажове" ще проверят на място сигнала за строителство и в случай на установени нарушения ще бъдат предприети действия.

Извършената до момента проверка по документи показва, че за плажа има сключен договор за наем от 13 юни 2016 г. с "Теменуга 2014" ЕООД, представлявано от Александър Александров.

Договорът е за 5 години и според него наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения. Той може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене. Схемата е одобрена от министъра на туризма на 22 юли 2016 г., е посочено в съобщението на Министерството на туризма.

Разрешението за поставянето на преместваемите обекти и съоръжения върху територията на морския плаж се издава от главния архитект еднократно за срока на наема и е валидно до изтичане срока на наема или до промяна на схемата, е посочено още в съобщението на Министерството на туризма.

В него е посочено, че "относно разрешенията за поставяне на преместваеми обекти е компетентен главният архитект на общината".

Основният проблем на Офицерския плаж е постоянното замърсяване от Шокъровия канал. Очакванията бяха още през сезон 2016 водите от него да се отвеждат навътре в морето, но и oдо момента това не е направено. Плажът беше забранен за къпане до 17 юли 2016 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?