Започнаха финансови проверки на всички мандри

Започнаха финансови проверки на всички мандри

Финансови проверки на всички млекопреработвателни предприятия в страната са започнали от вторник екипи на Министерството на земеделието и храните, Българската агенция по безопасност на храните и Националната агенция по приходите (НАП). Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Стара Загора, където участва в откриването на международното специализирано земеделско изложение БАТА АГРО.

"Ще се проверяват всички финансови документи, с които мандрите купуват суровини, продават продукция, както ѝ внасянето на ДДС“, обясни Танева. Инспекциите ще обхванат всички мандри в цялата страна, които са средно пет-шест във всяка административна област.

Пред участниците в изложението агроминистърът припомни, че новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. дава възможност за достъп до финансиране на по-голям брой земеделски производители

Вече 6600 земеделски производители са кандидатствали за евросубсидия с проекти на обща стойност 4 млрд. лв., каза Десислава Танева. Одобрението на проектите по мерките 4.1 и 6.1 ще приключи в края на месеца, допълни тя и изрази надежда, че диалогът между земеделското ведомства и бранша ще продължи в търсене на най-добрите решения.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?