Започнаха снимките на третата част от “Хрониките на Нарния“

В Австралия започнаха снимките на филма “Хрониките на Нарния: Плаване на разсъмване“, който ще е третата част от киносагата, съобщиха от компанията “20th Century Fox“.

Снимките трябва да приключат през ноември 2009 г., а след това една година ще продължи работата по специалните ефекти. Премиерата на филма, който се прави под режисурата на Майкъл Аптед, е планирана за декември 2010 г.

В новото приключение този път се впускат само двете по-малки деца Певънси – Луси, в чиято роля отново ще се превъплати Джорджи Хенли, и Едмънд, изигран от Скандар Кейнс. В историята ще се появи и Бен Барнс в ролята на принц Каспиан. Опърничавият братовчед на Певънси, който досажда на всички по време на гостуването си и случайно се включва в новата авантюра, ще бъде изигран от британецът Уил Полтър.

Втората част от екранизацията на книгите на Клайв С. Луис “Принц Каспиан“ се представи по-зле от очакваното и при бюджет от 200 млн. долара заработи в САЩ едва 141 млн. долара. Положението бе спасено от прожекциите зад граница, които донесоха на създателите на лентата около 280 млн. долара.

Спорно беше и дали ще има трета част, след като през декември 2008 г. компанията “Уолтдисни“ се отказа да финансира “Плаване на разсъмване“, но компанията “20th Century Fox“ пое разходите по лентата..

Споделяне

Още от