Започва актуализацията на грешни учебници от І до ІV клас

Започва актуализацията на грешни учебници от І до ІV клас

В сегашните учебници има проблеми и грешки и тяхната актуализация е забавена с десетилетия, но просветното министерство започва тяхната актуализация. Щ есе тръгне от учебниците от І до ІV клас, които са по-малки по обем като до две седмици ще стане ясно кои от тях първо ще бъдат обновени. Това съобщи министърът на образование и науката Тодор Танев пред журналисти в понеделник.

По думите му, макар и да се върви към електронно образование, хартиените учебници на този етап няма да отпаднат. Електронни или хартиени, учебниците трябва да бъдат променени, заяви Танев.

Той съобщи още, че ведомството му вече има разработен план за развитие на информационните технологии, който ще бъде публикуван на сайта му. Неговата индикативна е 135 млн. лв. и целта е да осигури достъп до широколентов интернет в 58 училища в 29 слабонаселени места, допълни Валери Борисов, заместник министър на транспорта информационните технологии и съобщенията.

България е сред първите десет държави по достъп до широколентов интернет в големите градове. Не можем да оставим обаче хората в по-малките градове и в селата без бърз достъп до световната мрежа, посочи Борисов.

Работи се и по свързване на училищните инспекторати и университетите с единната електронна съобщителна мрежа.

През тази година в нея ще бъдат свързани университетите в седем града, а през следващите три години ще бъдат включени всички институции от сферата на образованието в една мрежа, обясни Виктор Атанасов от просветното министерство.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?