Започва битката за 5 млн. лв. за иновативни проекти

Започва битката за 5 млн. лв. за иновативни проекти

Компаниите и научните организации могат да кандидатстват от понеделник – 25 юни, с иновативни проекти с бюджет до 500 хил. лв. в рамките на Деветата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд, в която ще бъдат разпределени 5 млн. лв. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на среща с бизнеса и научните среди в Благоевград, на която бяха представени възможностите за подпомагане от този фонд.

"Основен приоритет за нашия екип бе да направим пълен преглед на методологията, по която са се провеждали предишните сесии и да направим всичко по силите си да ги подобрим“, посочи Манолев. Той се ангажира това подобряване да продължи и изрази надеждата постигнатите в сегашната сесия резултати да станат силен аргумент за увеличаване на бюджета на иновационния фонд, "защото повече иновации означава и по-голям растеж за българската икономика“.

Манолев акцентира и върху подобряващите се ежегодно резултати на благоевградската икономика, чийто принос в БВП през 2016 г. е достигнал 2.5  млрд. лв., което е ръст от 4.3 на сто спрямо предходната година.

По думите му Благоевград е една от малкото области в страната, в които размерът на чуждестранните преки инвестиции не отбеляза спад в годините на кризата и достигат близо 1 млрд. лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?