Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Започва изгарянето на 20-годишното ирландско говеждо

3 коментара

Двадесетгодишното ирландско говеждо месо, което бе задържано на ГКПП “Кулата” през януари, ще бъде изгорено в шуменския екарисаж, съобщиха в неделя от фирмата “Прамас”, собственик на съоръжението за третиране на отпадъци от преработката на животински продукти. Късно вечерта ще пристигне първият камион с около 20 тона от месото, за което се оказа, че е деблокирано от резерва на Ирландия и е предоставено на холандска фирма за унищожаването му. Дружеството обаче е реализирало част от количествата на българския пазари и в част от балканските страни, преди старото канцерогенно месо да бъде задържано на българската граница при опит за внос.

Проверка на Националната ветеринарно-медицинска служба установи, че част от ирландското 20-годишно говеждо е било изконсумирано под формата на саздърма у нас. Въпреки концерогенността на месото фирмата вносител се опита да си прибере стоката, но българските служби отказаха.

През следващите два дни в екарисажа в Шумен се очакват още два камиона с опасно месо за изгаряне. Общо 75 тона ще бъдат унищожени.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. НОВЕ
    #4

    Предлагам вносителите,митничарите виновни за вноса,ветеринарите затворили си очите и другите виновни, да ги вкарат в затвора само за шест месеца и да им сервират по три пъти на ден сготвено от това месо. Само,че те вече си направиха вноските и ще им се размине.

  2. Бодил
    #2

    Има да чакаш! Ако бяхме нормална,правова държава щяха да се отнемат лицензи, да се уволнят виновните митничари и служители на ДВСК дисциплинарно, да се подведат под отговорност, да платят съответните солени глоби и да си излежат "на топло" съответните наказания!

  3. Петър
    #1

    Не се поставя много важен въпрос. Кой ще плати разходите по съхранението, охраната, транспортирането и изгарянето на месото? Какви действия са извършили държавните органи за да обезпечат тези средства?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.