Започва изграждане на тестова 5G-мрежа в Южна Корея и Германия

Започва изграждане на тестова 5G-мрежа в Южна Корея и Германия

Изграждането на 5G-тестова мрежа в Южна Кория и Германия започват телекомуникационните компании "Ериксон" (Ericsson), "Дойче Телеком" (Deutsche Telekom) и "ЕсКа Телеком" (SK Telecom).

Мрежата ще използва ключови 5G технологии като Network Functions Virtualization (NFV – виртуализация на мрежовите функции), софтуерно-дефинирана инфраструктура (SDI), разпределение на мрежовите ресурси (network slicing) и облачните технологии (distributed cloud). Основната цел е да се осигури глобално разпространение за различен тип високотехнологични възможности за използване на 5G посредством оптимизиране на потребителските изживявания в роуминг.

Внедряването ще осигури глобално разпространение за различен тип високотехнологични възможности за използване на 5G посредством оптимизиране на потребителските изживявания в роуминг

Трите компании ще си сътрудничат и по развитието на 5G екосистема, глобални маркетингови промоции и потенциални дейности по стандартизация.

“5G се различава много силно от предшествениците си в това, че системата се изгражда като платформа за осигуряване на индивидуализирани услуги, оптимизирани за нуждите на отделните клиенти, в глобален мащаб. Чрез това тристранно сътрудничество ние ще можем да разберем по-добре и да изградим такава 5G система, която да предоставя непрекъснато, гладко и качествено потребителско изживяване навсякъде по света”, коментира Алекс Джинсун Чой, главен технически директор и ръководител на Развойния център на "ЕсКа Телеком".

"Голяма част от потребителските сценарии, които се предвиждат за ерата на 5G, ще изискват отлично качество на услугите в глобален мащаб. От наша гледна точка роумингът при разпределението на мрежовите ресурси ще играе ключова роля в осигуряването на международните операции на клиентите при оптимално качество. Затова ние с нетърпение се включваме в това партньорство, за да развием в още по-голяма степен тази възможност за употреба на технологиите“, допълва Бруно Якобфюрборн, главен технически директор на "Дойче Телеком".

Според Улф Евалдсон, главен технически директор на "Ериксон" целта на партньорството е новото поколение мрежа да стане достъпна за хората, бизнеса, обществото навсякъде и възможно най-бързо.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?