Започва кампанията "Ваучери за храна срещу ваксина“

Ваксинираните ще получават ваучер за 20 лева за пазаруване в супермаркети

Започва кампанията "Ваучери за храна срещу ваксина“

От края на седмицата в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново започват работа временни ваксинационни пунктове пред магазините на голяма търговска верига. Поставилите си ваксина срещу коронавируса ще получават ваучер на стойност 20 лева.

Кампанията "Ваучери за храна срещу ваксина" беше обявена миналата седмица. Здравните власти са осигурили екипи, които да имунизират на входовете на търговските обекти. Временните ваксинационни пунктове ще работят от 3 септември до края на месеца.

Получилият ваучера може или да го използва за пазаруване, или да го дари в полза на фондация "BCause", която помага на децата на медици и учители, починали от Covid-19, обясни пред БНР Ива Тафраджийска, мениджър корпоративни комуникации в търговската верига.

"Ще обособим специално място, най-вероятно контейнер, за да разположим екипите, които ще дойдат да ваксинират", допълни Тафраджийска.

Според нея иидеята не е гражданите да бъдат подтиквани или стимулирани, а ваучерът е жест на благодарност към отговорното поведение на клиентите.

"Не вярвам, че ако човек е взел решението за себе си да не постави ваксина, може да го стимулира каквото и да било.", каза тя.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?