Започва нов етап от ремонта на Северната дъга на София, очакват се проблеми с трафика

Започва нов етап от ремонта на Северната дъга на София, очакват се проблеми с трафика

От днес продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път с обща дължина 6.4 километра, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ).

Той е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път.

През 2020 г. бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5.9 км, както и прилежащите съоръжения.

Строителните дейности започват с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3.6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци и за село Локорско.

От 19 февруари ще започнат ремонтните работи и в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за язовир "Чепинци".

По време на ремонта двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение.

Заради очакваните задръствания за шофьорите е препоръчително да избягват района или да се подготвят за повече време за преминаване.

Трафикът е пренасочен по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват ограничението на скоростта до 50 км/ч, както и поставената пътна сигнализация.

При влошаване на времето е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

Предвижда се ремонтните работина Северната дъга да приключат до средата на май 2021 г.

Ремонтът се извършва от пътноподдържащата фирма за област София. Това е обединение ДЗЗД "ПП София", в което влизат компаниите "Инфра експерт" АД, "Обонато билд" ЕООД и "ЗМБГ" АД.

Споделяне

Още от България