Започва предизборната кампания в Северна Македония

Започва предизборната кампания в Северна Македония

В сряда започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот в Северна Македония, планиран за 15 юли.

"Създава се впечатлението, че пред нас предстоят дълги двадесетина дни до 12 юли, когато завършва предизборната кампанията, изпълнени с голям брой рискове, за да се стигне до легитимен изборен резултат", пише вестник "Нова Македония" в материал, озаглавен "Предизвикателствата на кампанията".

От началото до края върху тези избори като постоянна засада дебне предизвикателството как да се избегне ескалация на здравната криза, предизвикана от коронавируса, отбелязва скопският вестник, цитиран от БТА. 

Специфичен натиск за постигане на максимална здравна сигурност в процеса, преди и в хода на предизборните дни, представлява броят от почти 5000 заразени към момента, когато започва изборната кампания, пише "Нова Македония".

СДСМ започва предизборната си кампания от Струмица, съобщава "Независен весник". 

Предизборните прояви на коалицията "Можем" стартират без масови митинги и посещения в домовете, с безопасни за здравето събития като първата малка, здравно безопасна трибуна, която ще се състои в Струмица и в която ще участват водачите на листи в избирателен район 4, председателят на СДСМ Зоран Заев и Соня Мираковска. 

През тази седмица СДСМ ще има предизборни прояви в Охрид /четвъртък/, Велес /петък/, община Център /събота/ и Куманово /неделя/.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски представи програмата "Обновление", с която тази партия ще участва в изборите, предстоящи на 15 юли, съобщава в. "Слободен печат".

"Обновлението е нашата визия за промяна на тежката реалност, в която живее всеки един гражданин. Обновление, което ще донесе повече за всекиго и промени, които ще направят Македония такава каквато искаме да бъде", е написал Мицкоски във Фейсбук.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?