Започва продажбата на винетки за 2015 година

От понеделник започва разпространението и продажбата на винетките за 2015 г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

До началото на Коледните празници в разпространителските пунктове ще има около 2.8 млн. винетки от различните видове и за отделните категории превозни средства. От тях над 1 млн. бр. ще са годишните стикери за леки автомобили. Цените на винетките са непроменени.

За шеста поредна година годишната винетка за леки автомобили ще струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за моторните превозни средства от категория 1 и 2, в която влизат тежкотоварните камиони и автобусите. В категория 3 са леките автомобили.

До края на декември ще върви паралелна продажба на винетни стикери за 2014 г. и 2015 г. Това означава, че ако потребител си купи седмична или месечна винетка за 2014 г. например, на 31 декември тя ще бъде валидизирана от дата 31 декември и ще бъде валидна един календарен месец, ако е месечна, и съответно следващите седем дни, ако е седмична. Годишните винетки за 2014 г. за всички видове превозни средства са валидни до 31 януари 2015 г.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?