Започва процесът срещу Йозеф Фрицъл, изнасилвал 24 години дъщеря си

Започва процесът срещу Йозеф Фрицъл, изнасилвал 24 години дъщеря си

Следващата седмица в Австрия започва процесът срещу Йозеф Фрицъл, който в продължение на 24 години държа в плен в мазето на дома си собствената си дъщеря и многократно я изнасилва. От връзката им се родиха 7 деца, едното от които починало малко след раждането.

По време на процеса срещу баща си дъщерята на Фрицъл Елизабет, няма да се явява в съдебната зала. Тя вече е дала показания пред видеокамера и записът ще бъде излъчен в съда, съобщава в неделя британският вестник "Сънди таймс".

Според изданието в показанията Елизабет разказва, че е била изнасилена от баща си за първи път, когато е била на 11 години. После, когато вече е била в плен, тя се опитвала да предпази децата си от евентуален сексуален тормоз от страна на баща си, като се стараела да му се хареса и да насочи вниманието му само върху себе си.

Очаква се в съда Йозеф Фрицъл да се опита да спечели симпатиите на съдебните заседатели, като разкаже как се е грижил за три от децата си, живеещи в плен с майка си в мазето на дома му.

Случаят обаче ще извади наяве доста неудобни истини за Австрия. Като например как социалните служби са позволили на Фрицъл да осинови три от децата от връзката с дъщеря му, въпреки че е бил криминално проявен и е лежал в затвора 18 месеца за изнасилване.

Въпреки тежките престъпления едва ли вината на Фрицъл ще бъде призната по най-сериозното обвинение - това за убийството на детето си. По обвиненията за изнасилване Фрицъл може да получи максимална присъда от 15 години. За добро поведение тя може да бъде съкратена на 10 и дори на 5 години, така че извергът много скоро да се озове пак на свобода, пише "Сънди таймс".

42-годишната Елизабет Фрицъл сега живее с шестте си деца, родени от баща ѝ, под нова самоличност и това обяснява защо тя няма да се яви лично в съда, допълва британският всекидневник в кореспонденция от Виена.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят