Започва пускането на парното в София

"Топлофикация София" започва в Събота пускането на отоплението в сградите, подали заявление за предсрочно пускане. В неделя предстои общото пускане на отоплението в столицата, съобщиха от дружеството.

Очаква се утре да бъдат изпълнени двете изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие в три последователни дни на средноденонощна температура под 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

Поетапно ще се пуска парното в детските градини, училищата и болниците, след това в жилищните сгради и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

В събота и неделя от 09.00 до 15.00 часа в топлорайоните ще има дежурни служители и техническите екипи. През уикенда от 08.30 до 17.00 часа в Колцентъра на компанията на телефон 0 700 11 111 ще има дежурни информатори, които ще предоставят необходимата информация на клиентите и ще приемат сигнали.

"Топлофикация" призовава клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

Процесът на общото пускане на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни.

Споделяне

Още от България