Започва пускането на парното в София

Започва пускането на парното в София

"Топлофикация София" обяви, че от четвъртък – 26 октомври, започва да пуска отоплението в столицата заради предстоящото понижаване на температурите.

Обичайно първо ще бъдат включени детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

Общинското дружество напомни на клиентите си да отвъртят докрай вентилите на радиаторите си, за да не се получават въздушни възглавници и да се налага допълнително източване на системата, което ще натовари сметките на живущите.

Да се проверят топломерите и ако дисплеят им е угаснал, да се потърси веднага топлинниа счетоводител, обслужващ входа, предупреждават още от столичното парно.

То съветва и да се приключат ремонтите, свързани с отоплението, защото в сгради, където вътрешната система не е запълнена, няма да се пусне централното парно.

Желаещите по-късно включване на отоплението трябва да подадат заявление и решение на общото събрание в обслужващия ги топлорайон.

В пълна готовност да пусне парното е и топлофикационното дружество в Пловдив. Преди два дни от "ЕВН Топлофикация" обявиха, че ще пуснат отоплението, ако има три последователни дни със средноденонощна температура под 12 градуса, както и прогноза за трайно застудяване.

До момента в Пловдив централното отопление е включено на 3 жилищни и 17 стопански сгради по желание на собствениците им.

Всички абонатни станции на ЕВН имат монтирани датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато температурата се повиши над нормативно приетите температури. Съответно при понижение на външната температура топлоподаването за всяка една абонатна станция се възстановява автоматично с цел осигуряване на максимален комфорт на клиентите, посочиха от дружеството.

Същата система се прилага и в голяма част от топлоснабдяваните сгради в София.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?