Започва ремонт на 6 км от магистрала "Марица" от Капитан Андреево до Свиленград

Започва ремонт на 6 км от магистрала "Марица" от Капитан Андреево до Свиленград

Започва ремонт на 6 км от магистрала "Марица" в платното за Хасковов участъка от Капитан Андреево до Свиленград (от км 107 до км 101).Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП "Капитан Андреево", като ограничението на скоростта е 50 км/ч.

По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км (от км 103 до км 107), 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели.

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември, съобщават от АПИ.

Те ще се изпълняват от хасковската фирма "АБ" АД, с която АПИ има договор за поддържане на магистралния участък.

От пътната агенция не посочват колко ще струва ремонта.

Споделяне

Още от Бизнес