Започва ремонт на нов участък по бул. Цариградско шосе

От петък започва рехабилитация на северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" - в участъка от ул. "Алфред Нобел" до бул. "Г. М. Димитров", съобщиха от Столична община.

От 26 юни до 20 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между ул. "Алфред Нобел" и надлеза над бул. "Г. М. Димитров", включително и тунелната връзка от бул. "Цариградско шосе" към бул. "П. Яворов". Движението на превозните средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе".

Екипите на фирмата-изпълнител продължават строително-ремонтните дейности по рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" в различните участъци. В северното платно на участъка от надлеза над бул. "Михай Еминеску" до ул. "Алфред Нобел" ще бъдат почистени пътните платна. Продължават и дейностите по саниране на транспортния тунел на алея "Яворов" с изкопи, демонтаж на старите тротоарни плочи и полагане на нови, както и монтаж на мантинели. В южното платно на участъка от надлеза над бул. "Ал. Малинов" до моста над бул. "Копенхаген" се полага асфалтобетон и оформя разделителна ивица. В пътния участък от моста над река Искър до Околовръстния път по северното платно се извършва монтаж на бордюри, а платната ще се фрезоват и почистват.

Графикът на строителните дейности е разработен при наличието на благоприятни атмосферни условия, които да позволяват изпълнението на тези видове работи.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?