Започват големите ремонти в София и по магистралите

От понеделник започват големите пътни ремонти по основни пътни артерии в София и по магистралите "Хемус" и "Тракия".

По “Тракия” ще се ремонтират три големи участъка в областите София, Пазарджик и Пловдив. Това ще засегне движението от 5-и до 10-и километър на магистралата, като и от 60-и до 90-и километър и от 119-и до 135-и километър.

От 1 юли на "Тракия" ще има само два участъка с ремонтни дейности - на двата виадукта на 61 и 67 километър. По “Хемус” ще се работи в четири участъка – на виадукта “Елешница“ в близост до София, както и по отсечката между Шумен и Варна.

Много затворени булеварди ще има и в София. От 20 април започва пълен ремонт на бул. "Цариградско шосе" - в участъка от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов". Вече е затворено южното платно (в посока изхода на София) на булеварда в участъка от Околовръстното шосе до моста на р. Искър. Движението става в другото платно. Тази организация ще продължи до 10 юни.

Цялостният основен ремонт на ключовото трасе трябва да приключи до началото на септември. Дължината на участъка е 5.8 км, а ремонтът ще струва малко под 20 млн. лева.

От 4.30 ч. на 20 април до 24.00 ч. на 10 юни се изместват съществуващите автобусни спирки "Моста за резиденция Врана", "Разклона за с. Герман", "Резиденция Врана" и "Околовръстен път" от южното платно на булеварда в разделителната му ивица.

От вторник, 21 април, се забранява движението на автомобили по средната и лявата лента на входящото пътно платно на бул. „Ботевградско шосе“ в отсечката между търговски център „Грейт уол“ и търговски център „София франс ауто“ и лявата лента на булеварда от изходящото пътно платно. Забраната е до 28 април. От 29 април 29 май се забранява движението по левите ленти на входящото и изходящо пътни платна на „Ботевградско шосе“ в същия участък. Причината за стеснението е изграждането на Северната скоростна тангента, която трябва да свързва магистралите "Хемус" и "Тракия" с "Люлин" и пътя за Калотина.

Извън това започва реконструкция и на настилката при Руски паметник, бул. “Дондуков” и бул. "Евлоги Георгиев". В началото на юни ще започне ремонтът на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк. Планирано е и разширение на бул. "Александър Малинов" в ж.к. "Младост". През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?