Започват назначенията на военни във възстановеното поделение във Враца

Ангел Найденов

Първите 35 военнослужещи от възстановеното военно поделение във Враца ще бъдат назначени към 1 октомври. Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов, който е на посещение в града.

 

Поделението бе закрито по време на управлението на ГЕРБ въпреки протестите в града.

 

Във Враца ще служат до 250 офицери, сержанти и войници, като формирането на новата военна част да бъде завършено през декември.

 

Военният министър коментира, че видяното днес още веднъж го е убедило колко погрешно е било решението за закриване на поделението във Враца. В него нямало логика както от гледна точка на териториалния принцип на разполагане на военните формирования, включително на очакванията на хората да бъдат подкрепени в кризисни ситуации от военните, така и от гледна точка на икономическите и социалните последици.

 

Министърът допълни, че интересът към служба във военното поделение във Враца е огромен - предварителното проучване на командването на сухопътните войски сочи, че 149 кадрови военни са заявили интерес да работят във Враца. Ангел Найденов посочи, че ще бъде спазен и ангажиментът да определим квота, която да бъде запазена за цивилни, освободени поради ликвидиране на поделението, но отговарящи на изискванията за връщане на кадрова служба, съобщи БТА.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?