Започват номинации за наградите за телевизионна журналистика "Св. Влас"

Започват номинации за наградите за телевизионна журналистика "Св. Влас"

Открита е процедурата по номиниране за годишната "Награда за телевизионна журналистика Свети Влас", чието осмо издание ще се проведе в началото на юни.

Отделни автори или цели екипи ще бъдат отличени от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски, съобщиха организаторите на конкурса.

Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и да са излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ.

Номинациите обхващат цялата оригинална и лицензирана телевизионна продукция в родния ефир, излъчена в периода 1 март 2017г. – 30 март 2018 г.

Периодът за предложения за участие в тазгодишната селекция приключва на 10 април 2018 г. , списъкът с финалистите ще бъде обявен на 10 май и ще включва 20 номинации.

Надпреварата за наградите и тази година ще бъде за:

"Голямата награда" се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика.

Отличията "Специална награда" се присъждат за оригинални идеи и индивидуално присъствие.

Организаторите очакват предложенията за участие на: e-mail: nagrada[email protected]

В предложението да бъде вписано: заглавие, жанр, дата на излъчване и запис на предаването.

Ежегодните Награди за телевизионна журналистика "Свети Влас" подкрепят новаторството и оригиналните идеи, отличават и насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие, творчество и професионализъм.

Инициатори са "Кръг 11" – Иван Гарелов, проф. Ивайло Знеполски, доц. Георги Лозанов, Любен Дилов-син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев и покойният Петко Бочаров.

Церемонията по връчването на престижните отличия се провежда на брега на морето в курорта Свети Влас.

Преди това ще се проведе традиционната дискусия по тазгодишната телевизионна продукция. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти. Всички те, както и номинираните, са гости на "Марина Диневи".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?