Започват проверки за опасни стоки и товари

Проверки на пазара за опасни стоки започват от 1 декември – понеделник, Министерството на икономиката, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Комисията за защита на потребителите (КЗП).

В старта на инспекцията ще участват зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, председателят на ДАМТН инж. Стефан Цанков, председателят на КЗП Веселин Златев и представител на Асоциацията "Активни потребители“, съобщиха от икономическото министерство.

Междувременно от МВР пък съобщиха, че започват 12-часова полицейска операция, при която товарни превозни средства и автобуси ще се проверяват за опасни товари. Акцията е част от международна кампания на Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" TISPOL.

В акцията се включват служители на МВР, митниците, Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и Агенция "Пътна инфраструктура". Освен в България, полицейската операция се реализира и в Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения и Словакия.

Споделяне

Още от Бизнес