Започват ремонти по Трансбалканския газопровод

Започват ремонти по Трансбалканския газопровод

Ремонти по Трансбалканския газопровод започват от вторник – 29 август, и ще продължат до 2 септември. Това ще доведе до промяна в капацитета на газовите доставки на входните и изходните точки на газопреносната ни мрежа, но това няма да създаде проблеми за потребителите, тъй като недостигът ще се компенсира с добив на суровина от газохранилището в Чирен. Това съобщиха от "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) в понеделник.

Графикът за ремонтните дейности по транзитните газопроводи от балканското направление е съгласуван между "Газпром“, дъщерната му "Газпром експорт“ и операторите на мрежи от балканското направление, сред които и българският "Булгартрансгаз“ ЕАД. Ремонтите ще доведат до изменение на режимите за доставка на природен газ в Украйна, Молдова, Балканския регион и Турция.

У нас засегнати ще са следните точки на газопреносната ни мрежа Кулата/Сидирокастро – вход / изход; Кюстендил/Жидилово – изход; Странджа/Малкочлар – изход; Негру Вода 2, 3/ Кардам – вход; Негру Вода 1/ Кардам – вход, посочват от БЕХ.

Държавният газов доставчик "Булгаргаз“  е уведомил браншовите организации на клиентите и топлофикационните дружества за извършването на ремонтните дейности.

За осигуряване на необходимите количества природен газ за битовите и индустриалните потребители в България, снабдителят е заявил ежедневен добив от 3.4 млн. куб. м от газохранилището в Чирен.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?