Заподозрените в кражба на търговска тайна от “Кока-Кола” застанаха пред съда

Тримата души, обвинени в четвъртък в кражба на поверителна информация от “Кока-Кола” (Coca-Cola Co.) и опит да я продадат на конкурента “Пепсико” (PepsiCo Inc.), още същия ден вечерта се явиха за първи път в съдебната зала в Атланта, съобщи в петък Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи само един ден след като триото, в което участва и 41-годишната секретарка на един от шефовете на “Кока-Кола” - Джоя Уилямс, беше разобличено. Федералната прокуратура, според която “Кока-Кола” е научила за кражбата от “Пепсисо”, предполага, че заподозрените са искали да продадат открадната информация за близо 1,5 млн. долара.

По време на 45-минутното съдебно изслушване съдия Джоуел Фелдман разреши Джоя Уилямс да бъде пусната на свобода под гаранция от 23 000 долара. Съдията, който насрочи следващото изслушване за вторник, подписа ограничителна заповед, която забранява на обвиняемите да обсъждат търговските тайни на “Кока-Кола” с друг, освен с адвокатите си.

Освен Уилямс, по делото са заподозрени 30-годишният Ибрахим Димсън от Ню Йорк и 43-годишният Едмънд Дъханей от Декатур. Двамата мъже се познават от федералния затвор в Алабама, където заедно са излежавали присъди, посочва АП.

Само Уилямс, която се появи в съдебната зала закопчана в белезници и облечена с тениска и джинси, получи право на гаранция.

Говорителят на “Кока-Кола” Бен Дойч съобщи, че вчера Уилямс е била уволнена.

В хода на разследването и от записите на телефонни разговори става ясно, че източник на търговските тайни е Уилямс. На записи от видеокамерите в офиса на Уилямс се вижда как тя рови в множество папки и търси документи, които след това натъпква в чантата си. Вижда се и как държи бутилка с бял етикет, която прилича на описанието на мострата на новия продукт на “Кока-Кола”, след което я слага в дамската си чанта. Прокуратурата съобщи, че “Кока-Кола” е установила оригиналността на мострата и е потвърдила, че това е продукт, който в момента се разработва.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?